Image Alt

Veelgestelde Vragen

  >    >  Veelgestelde Vragen

Veelgestelde Vragen

Voor alle vragen met betrekking tot hulpverlening kan je gerust contact opnemen met Sensa Zorg. Iedereen kan contact opnemen met Sensa Zorg: slachtoffers, professionals, personen uit de omgeving van een slachtoffer, mensen met een chronische ziekte, beperking, aandoening, zwangeren en mensen die zich zorgen maken om iemand.

Voor een overzicht van hulpvragen die we vaak krijgen kun je op deze pagina kijken. Ook als je vraag hier niet bij staat kun je gerust contact opnemen met Sensa Zorg.

Bel in acute noodsituaties altijd 112.

Heb ik een verwijzing nodig als ik hulp wil van Sensa Zorg?

Ja, die is nodig. Bij aanmelding wordt besproken welke verwijzing je nodig hebt en hoe en waar je dit kunt regelen.

Zijn er wachtlijsten?

Voor sommige vormen van hulp zijn inderdaad wachtlijsten. Bij aanmelding wordt dit besproken en krijg je een indicatie van de wachttijd.

Wat gebeurt er als ik bel met Sensa Zorg?

Wij luisteren naar je vraag of verhaal. Je krijgt advies en we vertellen wat we voor je kunnen beteken. Vervolgens bespreken we samen met jou de verdere stappen.

Kan ik als professional
een casus aan jullie voorleggen?

Ja, dat kan altijd! Professionals en verwijzers kunnen met ons Zorgadministratie team contact opnemen via het contactformulier op onze contactpagina of door te bellen naar 085-2733263.

Hoe wordt Sensa Zorg gefinancierd?

We maken gebruik van verschillende reguliere financieringsstromen, zoals de Wmo (Wet maatschappelijk opvang), de Jeugdwet, Zorgverzekeringswet.

Is Sensa Zorg alleen op Noord Holland gericht?

Nee, wij werken voornamelijk in de regio Noord Holland en bieden diverse soorten hulpverlening aan. Zie ook ons hulpaanbod.

Op welke plaatsen in Nederland is Sensa Zorg gevestigd?

We bieden op verschillende plaatsen verschillende vormen van hulp en begeleiding:

  • Kraamzorg
  • Ambulante begeleiding jeugd en volwassenen
  • GGZ behandeling (jeugd en volwassenen)

Zie voor een volledige omschrijving ons hulpaanbod.

Hoe is Sensa Zorg ontstaan?

Sensa Zorg is in 2009 ontstaan door de steeds groeiende vraag naar hulpverlening waarbij rekening wordt gehouden met culturele normen, waarden maar ook de taal.

Sensa Zorg is een multiculturele zorginstelling die haar hulpverlening richt op jeugdigen, ouderen, dementerenden, lichamelijk- en verstandelijke gehandicapten, mensen met psychologische klachten, verslaafden en vrouwen in de kraamtijd. Al vanaf de oprichting in 2009 heeft Sensa Zorg zich laten inspireren door het motto ´hart voor de zorg´. Dit motto is verankerd in de organisatie. Dit drijft ons de situatie van onze cliënten te doorgronden en daarop te anticiperen, want voor ons is elke cliënt uniek! Wij werken samen met onze ketenpartners, zodat wij gerichte- en laagdrempelige hulp kunnen bieden vanuit één organisatie. Vanuit onze expertise in zorglevering aan multiculturele groepen kunnen wij maatschappelijke problemen vroegtijdig signaleren en daarop inspelen. Jaarlijks weten ongeveer 5000 cliënten, met 37 verschillende etnische achtergronden ons te vinden! Wij bieden hen zorg aan met een team van 150 medewerkers, uit meer dan 30 verschillende culturele achtergronden en in 23 verschillende talen.