Image Alt

Kind- en Oudertherapie

  >    >  Kind- en Oudertherapie

Kind en Oudertherapie

Kinderen zijn soms snel boos, bang of verdrietig, stil of introvert. Er is iets aan de hand, waardoor het op school of thuis niet goed gaat en zij hier hulp bij nodig hebben. Therapie kan dan uitkomst bieden. Tijdens de therapie ontdekken kinderen op spelenderwijze wat hen bezig houdt, hoe ze zich sterker kunnen voelen en de baas over hun gevoelens kunnen zijn. Therapie kan een uitkomst bieden. Therapie helpt kinderen te ontdekken wat ze goed kunnen, wat ze graag zouden willen en hoe je kunt doorzetten. Kinderen leren trots op zichzelf te zijn!

Als ouders, leerkrachten, hulpverleners of andere betrokkenen zich ondanks hun inspanningen zorgen maken over een kind, kan therapie ingezet worden. Dit kan op individuele basis of therapie samen met de ouder(s). Kinderen gaan samen met de therapeut op spelenderwijze of creatieve wijze op ontdekkingstocht en leren zichzelf op deze manier steeds beter kennen.

100038
De therapie kan helpen om:
  • Een vastgelopen ontwikkeling op gang te brengen;
  • Emotionele problemen te verminderen;
  • Ingrijpende gebeurtenissen te verwerken;
  • Veranderingen uit te proberen en nieuw gedrag te oefenen;
  • De relatie tussen ouder en kind te verbeteren;
  • De ouder te versterken.

Werkwijze

Na een kennismakingsgesprek met de therapeut, komt een kind of het gezin een of meerdere keren een uur per week spelen of creatief werken. De therapeut bespreekt deze ervaring met ouders en adviseert ouders hoe en waarmee het kind het beste geholpen kan worden. De therapeut sluit aan bij de inbreng van het kind en speelt of werkt met hem/haar mee. Na de afgesproken periode aan therapie worden de successen besproken en wordt besloten of de therapie kan worden afgerond.

Aanmelden?

Voor meer informatie over de kind-oudertherapie kunt u terecht bij het aanmeldteam door te bellen naar 085-2733263 of via de contactformulier op onze contactpagina.