Sensa Zorg

  >  Blog   >  De kracht van geest, gezondheid en geduld

De kracht van geest, gezondheid en geduld

De kracht van geest, gezondheid en geduld kan van invloed zijn voor een betere kwaliteit van leven. De meeste mensen doen hun best om te werken aan hun conditie en hun uiterlijk, maar nog belangrijker is om het innerlijke gezond te houden. Je geest, je gedrag, je emoties en je gedachten kun je beschermen en goed beheersen door gewoontes voor jezelf te ontwikkelen. Geest is het verstand, de gevoelens en wil van een persoon. Geduld is een noodzakelijk bestanddeel van genie. Waarom is de verbinding van geest, gezondheid en geduld zo belangrijk?

De kracht van geest, gezondheid en geduld

Geest

Verbinding van lichaam en geest is belangrijk voor onze geestelijke gezondheid. Je mentale toestand is fundamenteel om in je beste conditie te kunnen blijven. Het is het vermogen om meer aanwezig te zijn in het hier en nu. Meer bewustwording kan zorgen voor meer keuzevrijheid om te leren reageren op een behulpzame manier. Een gezonde geest in een gezond lichaam zou ons doel moeten zijn. Het beste manier om de kracht van je geest goed te benutten is om het goed te beheersen.

Gezondheid

Het fysieke lichaam is de plek waarbij de mentale en spirituele zielsontwikkeling moet plaatsvinden waardoor het lichaam zich op een gezonde manier kan ontwikkelen. Belangrijk hierbij is om in lijn te komen met het lichaam door het corrigeren van ons uit balans geslagen systemen en door het herstellen van onze gezondheid. Het lichaam zou gereinigd moeten worden, door opgeslagen gifstoffen uit spieren, weefsels en vetcellen in de bloedcellen af te voeren. Wanneer het lichaam is gereinigd zal de geest ook scherper zijn en zal je ook kalmer en aangenamer zijn.

Geduld is belangrijk voor zelfregulatie

Met een positieve houding en meer zelfvertrouwen kun je beter omgaan met stress. Hierdoor kun je je beter op je eigen gevoel van welzijn richten. Geduld is een ideale benadering om je te helpen de controle over zelfregulatie te behouden. In bepaalde culturen heeft geduld meer betekenis voor mensen, omdat het een belangrijk aspect is voor zelfregulering. Zelfregulering zal zorgen voor zelfbeheersing dat jou in staat stelt om jezelf en je reacties op bepaalde gebeurtenissen te beheren. Je kunt je emoties en gedachten beheersen doordat je weet dat alles zijn moment heeft.

Zelfregulatie bij jongvolwassenen

Geduld kan ook de jongeren helpen met zelfregulatie. Voordat ze streven naar perfectie, zouden ze kunnen ontdekken waar ze echt gelukkig van kunnen worden. Wanneer jongeren voldoende aandacht besteden aan hun lichaam en geest kunnen ze gezonder leven en ook psychisch weerbaarder zijn. Met jeugdhulp kunnen jongeren en jongvolwassenen geholpen worden in zelfredzaamheid en zelfstandigheid waardoor ze meer zelfvertrouwen zullen krijgen.

Vertrouwen op de kracht van geest, gezondheid en geduld

Kortom door het verbinden van je geest met het lichaam zou je voor meer bewustwording zorgen waardoor je geest steeds meer in evenwicht komt. Je lichaam zal zich op een manier ontwikkelen waarbij het iedere verandering zal verwelkomen die voor het leven positief is. Voor het waarmaken van een positieve houding, zal geduld helpen. We zouden ons leven moeten waarderen en vaker stil staan, ontspannen en zeker weten dat we de juiste richting op gaan. Door te vertrouwen op de kracht van onze geest, gezondheid en geduld, kunnen we proberen meer te genieten van het leven.

Tuba Gulbahce
Orthopedagoog