Nieuws & Blogs

Blogartikelen

Omkijken naar de ander

Een sleutel tot een beter samenleving is omkijken tot een ander. Lees hierover snel verder!

Cultuurverschillen in december en hoe je hiermee omgaat

De feestdagen in december beginnen met de intocht van Sinterklaas waarbij hij met een menigte van zingende kinderen wordt ontvangen.

Kwetsbare ouderen

De zorg voor kwetsbare ouderen kan verbeterd worden door alles wat er wordt bedacht en gedaan vanuit het perspectief om de ouderen te ontwikkelen. Zij zouden moeten kunnen meepraten en meesturen over beslissingen in de zorg. Zij weten bijvoorbeeld heel…

Whitepapers

Veldanalyse – Problematiek in achterstandswijken Almere

Volgens David Brooks is morele vreugde meer vervullend dan geluk. Die kan zich meester van je maken als je ziet dat anderen zich werkelijk kunnen opofferen voor elkaar.

Whitepaper Individualisme en collectivisme

Volgens David Brooks is morele vreugde meer vervullend dan geluk. Die kan zich meester van je maken als je ziet dat anderen zich werkelijk kunnen opofferen voor elkaar.

Whitepaper Cultuur sensitieve Zorg

De Nederlandse samenleving wordt steeds diverser en het is een onomkeerbaar proces. Deze etnische en culturele diversiteit is tot stand gekomen door een koloniaal verleden, door de gastarbeidersregeling van de jaren zeventig of door een oorlogssituatie of politieke frictie waardoor...

Nieuws

Uitnodiging boekenpresentatie

Graag nodigen Sensa Zorg en auteur Hesther Selbeck u uit voor een presentatie en lezing over het boek ‘Het Mongoolse paard, het meisje en de therapeut’.

Zorgprestatiemodel

Op 1 januari verandert de bekostiging van de GGZ. Het zorgprestatiemodel wordt ingevoerd. Dit heeft gevolgen voor u als client. Wij vragen u dan ook deze informatie goed door te lezen. Download de folders voor alle informatie.

Succesvolle afronding van het ZonMw project Groene zorg toolkit

Met veel plezier brengen we jullie op de hoogte van de succesvolle afronding van het innovatieve project Groene Zorg toolkit