Sensa Zorg

  >  Groene Zorg   >  Groene zorg bij Sensa Zorg

Groene zorg bij Sensa Zorg

In onze snel evoluerende samenleving, waar stress en drukte overheersen, biedt groene zorg bij Sensa een verademing. Deze blog neemt je mee op een ontdekkingsreis naar de diepgaande effecten van groene zorg bij Sensa Zorg.

Groene zorg: meer dan een trend

Groene zorg, zorg in een natuurlijke omgeving, is niet slechts een trend; het is een organisatiefilosofie die diep verankerd is in onze benadering van welzijn. Wetenschappelijke studies bevestigen keer op keer de positieve impact van natuur op fysieke en mentale gezondheid. Bij Sensa Zorg erkennen we deze waarde en hebben we groene zorg verweven in de kern van onze zorgpraktijk.

Wat Groene Zorg bij Sensa Zorg onderscheidt, is de bewuste keuze om het niet als een optioneel extraatje te beschouwen, maar als een essentieel onderdeel van elke fase van het zorgproces. Van diagnose tot behandeling en nazorg streven we ernaar de natuur actief te betrekken bij het welzijn van onze cliënten.

Groene zorg voor jong en oud

We begrijpen dat zowel jongeren als volwassenen kunnen profiteren van de helende effecten van de natuur. Voor jongeren omvat ons programma buitenactiviteiten, avontuurlijke therapie, en educatieve sessies in de natuur. Volwassenen kunnen genieten van rustige wandelingen, meditatieve momenten en therapeutische sessies te midden van groene pracht. Groene zorg is voor ons geen toevoeging aan de behandeling; het is een essentieel onderdeel van ons zorgaanbod. Het is een reis waarin cliënten niet alleen verbinding maken met zichzelf maar ook met de helende kracht van de natuur om hen heen.

Tiny Forests: Natuurlijke toevluchtsoorden in stedelijke gebieden

Sensa Zorg heeft met trots bijgedragen aan de aanleg van een Tiny Forest op basisschool De la Rey, samen met leerlingen, buurtbewoners en genodigden. Het minibosje, genaamd De La Beijerbos, prijkt nu op het Beijersveld in Amsterdam, na een feestelijke opening door Suleyman Gogus, Algemeen Directeur van Sensa Zorg. De leerlingen, vol enthousiasme, hebben verschillende bomen en struiken geplant volgens de Tiny Forest-methode, waardoor over 10 jaar een volwassen bos zal bloeien. Dit groene initiatief brengt niet alleen de natuur naar de stad, maar dient ook als ontmoetingsplaats en buitenlokaal voor educatieve activiteiten. Sensa Zorg gelooft in collectieve inspanningen voor groene vooruitgang. Laten we samen streven naar meer Tiny Forests, een verademing voor stedelijke gebieden.

Een harmonieuze samensmelting van natuur en therapie

Groene zorg zien wij als een harmonieuze samensmelting van natuur en therapie. Tiny Forests en wandelcoaching zijn geen afzonderlijke elementen, maar ingrediënten van een holistische benadering voor welzijn. Ontdek bij Sensa Zorg de helende kracht van groene zorg en laat de natuur je begeleiden op je reis naar welzijn.