Sensa Zorg

  >  Groene Zorg   >  Sensa Zorg continueert de hulpverlening middels o.a. Wandelcoaching!

Sensa Zorg continueert de hulpverlening middels o.a. Wandelcoaching!

Uit onderzoek blijkt dat een natuurlijke omgeving een positief effect heeft op onze fysieke en mentale gezondheid. Ook wij geloven dat een groene omgeving helpt om welzijn & gezondheid te ondersteunen.

In 2019 is Sensa Zorg gestart met “Groene Zorg”. Wij bieden sindsdien steeds meer groene diensten die aansluiten bij de reguliere zorg. Hierbij valt te denken aan wandelcoaching, tuintherapie en paardentherapie.

“Wandelcoaching is een groeiende trend binnen de hulpverlening op het gebied van therapie en coaching. Het aanpakken van de persoonlijke of actuele vraagstukken tijdens een wandeling brengt men zowel fysiek als mentaal in beweging. Men stelt zich meer open en ervaart ontspanning. Wandelen in de natuur bevordert de ontspanning van lichaam en geest”.

Sinds de invoering van de maatregelen rondom de Corona is zowel de vraag naar alsmede de inzet van wandelcoaching verdubbeld! Uiteraard houden wij de maatregelen in acht en zetten daar waar het kan Wandelchoacing in, en uiteraard met 1,5 meter afstand!