Sensa Zorg

  >  Blog   >  De zomervakantie in eigen land en omgeving

De zomervakantie in eigen land en omgeving

Het is al bijna zomervakantie en alles is deze zomer net even anders dan wat we gewend zijn. Blijven we in Nederland of reizen we toch een stukje verder? Er is genoeg leuks te doen in Nederland en omgeving. Je kunt kiezen voor avontuur in grote steden zoals wandelroutes afleggen of bezienswaardigheden bezoeken. Of je kunt kiezen voor de rust en genieten van de mooie natuur met bossen, heide en meren in het oosten van het land. Hieronder heb ik een aantal bijzondere bestemmingen samengesteld voor het hele gezin met kinderen.

De zomervakantie in eigen land en omgeving - Sensa Zorg

Villa Augustus

Villa Augustus is een hotel en restaurant in een moestuin in Dordrecht waar je met je kinderen kunt genieten van een cultureel programma. Hiervoor worden verschillende kunstenaars, musici, schrijvers en andere gasten uitgenodigd. In de moestuin wordt van alles geteeld zoals groenten, kruiden en fruit. In de Italiaanse tuin kun je genieten van het uitzicht op de rivieren de Merwede, de Noord en de Oude Maas. Je kunt er ook deelnemen aan verschillende culturele rondvaarten en rondleidingen.

Boerenlodge in Fluitenberg

De boerenlodge bevindt zich op het platteland van Drenthe tussen de boerderijen en midden in de natuur. Het is een authentieke houten boerenlodge met veel luxe voorzieningen. De boerenlodge is omringd door weilanden met koeien, houtwallen, weidse uitzichten, privé tuin met kippetjes en een speeltuin waardoor het ook avontuurlijk is voor de kinderen. Ook is er dichtbij een bio boerderij met thematische kinderspeelvoorzieningen, pony’s en een ijsmakerij.

De Kluut: Kamperen op onbewoond en geheim eiland

De Kluut is een onbewoond eiland die midden op het Veluwemeer ligt waar je kunt genieten van het buitenleven, de rust, de natuur en de vogeltjes. Je kunt verblijven in authentieke tenten zoals tipi’s (indianententen) en yurts (nomadententen). Je kunt hier aan watersport doen, creatief bezig zijn, zelf op ontdekking gaan of lekker genieten van de natuur. Het eiland kan zelfs volledig afgehuurd worden.

Farmcamps Boebadoe | Beringe Limburg

Farmcamps Boebadoe is een leuke en leerzame doe-boerderij waar kinderen kunnen spelen en leren over het leven op de boerderij. Ze kunnen op stap gaan met de boer, knuffelen met de dieren, slingeren in de Hooi Hooi speelschuur, spelen bij de Water Pret Weide en klauteren op de tractor Banden Klimtoren. De kinderen krijgen zelfs een Boerenpaspoort waarmee ze leerzame opdrachten kunnen uitvoeren zelfstandig of met de boer. Je kunt met je hele gezin hier overnachten in een Safaritent, Farmtent, Ranchtent, Lodgetent of Barntent in alle luxe.

Valkenburg

Met kinderen heb je veel te beleven in Valkenburg. Je kunt een speurtocht doen door de Kasteelruïne die meer informatie geeft over het kasteel en de geschiedenis. Je kunt deelnemen aan andere speciale activiteiten zoals roofvogelshows of een bezoek aan de fluwelengrot met vele muurschilderingen. Kinderen kunnen lekker spelen in het sprookjesbos en genieten van talloze speeltoestellen en attracties. Heel leuk is ook dat je Valkenburg kunt bezoeken met een antieke stoomlocomotief waar een conducteur aanwezig is met een historisch outfit. Wat je vooral moet doen in Valkenburg is een rit nemen met de Kabelbaan en de Rodelbaan. 

De Weerribben

Je kunt met het hele gezin heerlijk genieten van de prachtige natuur in het Nationaal Park Weerribben en Wieden. Je kunt kanozwerftochten maken en iedere dag een nieuw stukje natuurgebied ontdekken. Je kunt verblijven in je eigen opgezette tent of in een trekkershut.

Het Feodaal Kasteel van La Roche en Ardenne 

La Roche-en-Ardenne is een stad in de Hoge Ardennen met het Feodaal Kasteel waar je elke avond van spook Berthe een voorstelling krijgt. Het Feodaal Kasteel is een middeleeuws kasteel, waar zelfs prehistorisch aardewerk is gevonden. Je kunt er in de zomer deelnemen aan verschillende activiteiten zoals boogschutten, middeleeuwse ambachten, valkerijshow en vele andere activiteiten.

Het wildpark, Le parc a Gibier de la Roche

In dit park kun je damherten, herten, moeflons, oerossen, wilde zwijnen, everzwijnen, wolven, lynxen, vossen, fazanten en oehoe’s tegenkomen. Je maakt een wandeling langs in een omgeving die heel dichtbij de natuurlijke omgeving van deze dieren is. Ook is er een speelweide aanwezig voor kinderen en je kunt deelnemen aan een tentoonstelling.

 

Tuba Gulbahce
Orthopedagoog